d
Follow us
  >  Projekty   >  Branża gastronomiczna w Sopocie
plan wezyka projekty

Branża gastronomiczna w Sopocie

Sytuacja branży gastronomicznej w Sopocie jest dramatyczna. Pracujemy nad propozycjami rozwiązań, które mogą być pomocne w minimalizowaniu strat.
Rzućcie okiem na taki punkt i powiedzcie, co sądzicie?

Wsparcie gastronomii poprzez dopłaty do obiadów dla dzieci, które przeszły na edukację zdalną.

W skrócie może to wyglądać tak:
Rodzic zamawia posiłek z sopockiego lokalu. Jest on dostarczany do domu. Odnotowuje się imię i nazwisko dziecka, nr szkoły i klasy. Na koniec miesiąca miasto “dorzuca” lokalowi 5 zł do każdego wydanego w ten sposób posiłku, który ma cenę maksymalnie 15 zł. Rodzic ma wybór spośród lokali, które dowożą. Jedyny warunek to żeby były z Sopotu. Jest to równocześnie pomoc dla rodziców i dla przedsiębiorców.
Panie Jacek Karnowski Pani Magdalena Czarzyńska-Jachim – wiceprezydentka Sopotu czy to realne i zgodne z zasadami? Czy to dobry pomysł?

Zostaw komentarz